LA SVAR

Emma Om: BFF
Hej! Visst studera du i Los Angeles förut? Jag undrar isåfall hur du hade råd med detta? Och hur du tänkte kring kostnaderna? Och vilka kurser gick du? Var man tvungen att ha speciella betyg i vissa ämnen för att plugga, ex MVG i Engelska? Har nämnligen funderat på att studera i Los Angeles, Santa Monica Collage, skulle vara kul o höra från någon som har dem erfarenheterna!:-)
 
 
Svar
Hej Emma! Joo men visst, var där från augusti 2011 till juni 2012 och studerade på Santa Monica College i LA. Jag pluggade lite blandade kurser för att känna på lite vad jag har lust att utbilda mig som här hemma i Svea. Tog bland annat kurser inom foto, grafisk design, marknadsföring och konst. 
 
Jag finansierade mina studer med CSN och besparingar, CSN täckte upp det mesta med studiekostnaderna och besparingarna fick stå för allt skoj. Just på SMC var intagskraven VG i engelska, ett personligt brev och sen godkänt på antagningsproverna. Ett antagningsprov med en läsförståelsedel, en skrivdel och en matte del. Sen fick man söka kurser baserat på sina provresultat. Så om du t.ex. får ett lågt betyg på matte delen på antagningsprovet fick du bara söka enklare mattekurser osv. 
 
Mitt tips till dig är att spara pengar, ta hjälp av en SYO på någon organisation som hjälper dig med utlandsstudier och sen SÖÖÖÖK! Du kommer inte ångra dig. Året i LA är det bästa jag någonsin gjort, det går inte att inte älska den staden. 
 
Lycka till! :) 

MÄLARPAVILJONGEN

Sitter på tuben påväg hem från en kvalitétskväll med tjejerna. Tänk vad skönt det är att få prata oavbrutet i ett par timmar, dricka ett glas vin och käka lite gott. Fan va fint livet är ibland!


BFF

Direkt efter jobbet flög jag förbi systemet och inhandlade öl till kvällens middag med en efterlängtad vän. Christopher och jag har alltid haft tight med otight relation. Vi trivs med varandras sällskap och har det sjukt bra när vi ses men vi träffas allt för sällan. Men dom gånger vi styr upp det och verkligen hänger går munnarna i ett. Vi har väl känt varandra i typ 3 år nu men ändå känns det som vi alltid hängt ihop. Underlig känsla det där.

Tack för ikväll iallafall, hjärtligt tack.


MINA TVÅ FAVORITER


TOMATO

Här om dagen köpte jag och B en tomatplanta och den har redan börjat bli röd och fin. Hoppas dom smakar smaskens när det väl blir dags!


BERLIN

När jag och babe kilat stadigt i ett år så sticker vi till Berlin för en helg. En helg fylld med massa mys och öl... Hehe passar oss perfekt!


SUNNY DAY

Inledde dagen med frukost med två av männen i mitt liv. Käka en godare hotellfrulle och små snacka i någon timma innan vid vandra runt på stan en stund. Som jag saknat dem!

Efter det plocka Hence upp mig och vi åkte ut till stenkvista, så nu sitter jag och mormor och kollar stenkvista-bk sport! Lutar åt vinst för hemmalaget!

Ikväll vankas det fest. Jossan fyllde igår och det ska firas!


VENICE


LA-STOCKHOLM

Tog semester helt ifrån allt. Ber om ursäkt. Resan var magisk. Jag kan inte säga annat än att jag älskar LA. Nu har jag snart varit hemma i en vecka, en vecka fylld med jetlag och mys med min boy. Ikväll vankas det aw med jobbet och imorgon åker jag hem till Eskilstuna för en hel helg med vänner och familj!

Ska försöka sätta mig och styra upp lite bilder och små kommentarer om resan när jag får lite tid över. Har överflödigt med bilder, så några kan ni nog få kika på.


LATEST PIC'S


JEFFREY CAMPBELL X2

Plånkan fick smaka på Jeffrey idag. Lycklig tjej.


SANTA MONICA SHOPPING


KLUTTS MAKES U HAPPY


SHOPPING IS MY CARDIO

6 timmar, 1700 kalorier och närmare 4000kr fattigare. Det är resultatet av dagens shopping. Är helt utslagen men ack så lycklig! Gud vad kul det är att spendera pengar på sig själv.


SHOPPING PÅ BEVERLY


CINCO DE MAYO


SAY HI TO CLARK


LA LA LIFE

Går inte att beskriva lyckan över att vara tillbaka. Men bilder går inte att ladda upp här på bloggen, har för krassligt wifi! Men vill ni ha en sneekpeak får ni kika in på amforsell på instagram! Annars får ni vänta tills jag kommer hem. Kanske lyckas få upp någon bild men inga mängder. Vi har det bra iaf, super bra! Jag är dock sjuk som ett as, vilket suger + jetlag på det. Men försöker hålla huvudet uppe och ta vara på tiden ändå!


LOS ANGELES

Nu är vi äntligen påväg! Resan började med kaos. Jessica jag och Lovis stod utan biljetter med efter mycket om och men så löste det sig hyfsat okej. Finaste Lovis fick dock ta ett eget flyg och blev iväg jagad 30 min innan planet lyfte. Panik var bara förnamnet! Men nu är det inte länge kvar innan vi är där! Känns så jävla bra.


ME, MINI AVOKADO OCH EN LITEN ANNA-LO

Pic's från gårdagen.


2 MAJ

Idag fyller ingen mindre än min bästa vän i livet, min finaste underbara mormor. Världens bästa gulltant, finns då ingen som henne. Hela släkten firade henne igår och hela hon strålade av lycka. Kärleken till min fina mormor går inte att beskriva med något annat ord är unik.


RSS 2.0